EXCURSIO AL CASTELL DE CASTRO. ALFONDEGUILLA

Diumenge 7 de febrer, són les 8 del mati i fa fred, però pareix que farà bon dia. La gent va acudint, som 8, pugem als cotxes i cap a Alfondeguilla.
El poble és menut, però hi ha molts cotxes i ens costa trobar lloc per a aparcar. Comencem a caminar. Passem per una font (sense grifo) on trobem un plànol de les nombroses rutes que hi ha a la zona.
Ens trobem a varies dones passejant als seus gossets.
Agarrem la senda que puja al Castell de Castro. Trobem a molts corredors que estan entrenant per a la cursa de muntanya de Castro d’Alfondeguilla, que serà el diumenge 14.
La pujada té menys de 4 kilòmetres, però es fa molt llarga. El paisatge és molt bonic, tot és un bosc de sureres. Ens parem per a fotografiar-mos junt a la Surera Mare. Arribem al castell i hi ha “overbooking”. Un grup de unes 50 persones estan allí esmorzant. Nosaltres també esmorzem i admirem el meravellós paisatge que es veu des d’allí.

Seguim caminant i la pròxima parada serà la Nevera. Després d’una bona baixada, tronem a pujar per a arribar a la nevera. Allí també trobem a un nombrós grup de joves. Com l’oratge acompanya, la gent ha eixit a caminar.

Baixem i ens dirigim al Coll Roig. Tenim uns moments de dubte, perquè no sabem molt bé per a on tenim que anar, però desprès de fer unes telefonades, trobem el camí correcte. Tenim que seguir les marques blaves.
Comencem la baixada cap a Alfondeguilla. Ara el paisatge ha canviat, ens rodegen els pins.
A les 2 i quart decidim parar-nos i fer un mosset, ja és hora de dinar. En mitja hora reprenem el camí per a arribar finalment a la font, sense grifo, que havíem trobat al eixir del poble.
A les 4 arribem a Alfondeguilla i anem a fer un caferet al bar. I d’allí cap a casa a descansar.
Gracies a tots el que vareu vindre. Os esperem en pròximes excursions.
Así teniu les fotos que van fer Inyaki i Amparo:
http://picasaweb.google.es/amparoadell/CAMINATAALFONDEGUILLA07022010?feat=directlink

1 comentario:

Anónimo dijo...

Muy bonito, el recorrido y los paisajes, ademas de una vistas excepcionales desde el castillo. Enhorabuena.